Mitä on fysiikkavalmennus

Fysiikkavalmennus on koko kehon kattava kokonaisuus – aivan kuten itse valmennettavakin. Se käsittää valmennettavan lajia tukevan oheisharjoittelun, psyykkistä valmentamista ja ravitsemuksen huomioimista. Fysiikkavalmennuksen avulla ennaltaehkäistään urheilijan vammoja ja loukkaantumisia.

Fysiikkavalmennuksesta apua moneen tarpeeseen

Parempi suorituskyky, liikkuvuus ja kehon kuuntelu eivät ole kuitenkaan pelkästään urheilijoille. Fysiikkavalmennuksesta hyötyy kuka tahansa, joka haluaa lähteä kehittämään itseään ja omaa kehoaan. Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa kehon yksilöllisiä heikkouksia ja luoda tasapainoa kehon toiminnalle. Yksilöllisissä valmennuksissa pyritään hyödyntämään monipuolisesti liikkuvuusharjoitteita, ennaltaehkäisemään loukkaantumisia ja tekemään aktiivista testausta.

Fysiikkavalmennusta ja urheilijoiden kehonhuoltoa

Teen työtä hyvinvoinnin eri osa-alueilla todella laajasti. Urheilijoiden ja aktiivisten liikkujien kehonhuolto on minulle kutsumustyö!

Kehonhuolto ei ole aina urheilijallekaan itsestäänselvyys. Eri lajien urheilijoiden sekä aktiiviliikkujien on tärkeää kiinnittää kehittymisen kannalta huomiota lajiharjoittelun lisäksi mm. seuraaviin tärkeisiin seikkoihin

  • Rasitusvammojen ennaltaehkäisy
  • Monipuolinen harjoittelu
  • Suorituskyvyn maksimointi
  • Lajiominaisuuksien kehittäminen
  • Lihastasapainon parantaminen
  • Puolierojen korjaaminen
  • Lepo ja palautuminen.

Fysiikkavalmennuksen parissa työskentelen tällä hetkellä koripalloseura Tapiolan Hongassa naisten koripalloliigajoukkueen hierojana ja huoltajana sekä junioripuolella fysiikkavalmentajana. Valmentajan roolissa koen, että tärkein tehtäväni on auttaa pelaajia saavuttamaan omia tavoitteitaan sekä kehittymään ja menestymään omassa lajissaan.

Yksi urani huippuhetkistä sijoittuu Kosovoon, koripallon WU20 joukkueen EM-hopeasijalle pääsyyn nuorten kisoissa. Oli upeaa olla mukana ammattitaitoisessa valmennustiimissä, ja tämä kokemus syvensi intohimoani työskennellä urheiluseurojen ja erityisesti koripallojoukkueiden kanssa.